Semester…

En vecka som har gått i Dagutflykternas tecken.

Vi började i tisdags med ett besök i Sparreholm tillsammans med grannarna. Vi hade tänkt oss ett besök på Gråfors Nostalgimuseum  men naturligtvis var vi ute fel dag. Där var det bara helgöppet. Så det är bara att försöka igen…:) Det blev istället ett besök på Johannisdals café. Ett mysigt café straxt utanför Sparreholm.

I torsdags kom en sykompis J till mig. Vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans, det var länge sedan vi sågs. På kvällen kom grannarna ner och vi åt tillsammans.

På fredagmorgon fick vi för oss att vi skulle ta en tripp till Hedemora och hälsa på vänner där. Sagt o gjort…vi var på väg! Var på Hedemoras fredagsmarknad inhandlade bara en hembakt limpa…:) Men kul och kika runt på lokala försäljares alster. Vi grillade tillsammans innan vi åter for hem.Hemresan gick bra på nattkröken, inte fastnade vi på några bilder (fartkameror från Hedemora – Strängnäs) vilket var bra för jag gör mig inte på bild…hehehe

På lördagen blev det ett besök i Mariefred tillsammans med ”lillbus” och hans mamma o pappa. Vi åkte ångtåget från Mariefred till Läggesta tor.

Härligt med folk som engagerar sig i detta. Melvin gillade att åka tåg och jag köpte ett litet lok till honom. Det blev även en promenad på Gripsholms Slott. Melvin var ”helgalen” gillade verkligen att springa runt i ”hålorna”. Vi köpte med oss en pizza på vägen hem ingen hade nog lust att laga mat när vi kom hem.

Söndagen blev det en loppisrunda. En riktigt trevlig loppis hittade vi längs gamla vägen mellan Lästringe och Nyköping. Straxt intill Uppsa kulle  http://www.vag223.se/lottas.html. Är ni i krokarna så är den verkligen värd ett besök. Bra priser och trevligt värdfolk. Dottern hittade en fin plättlagg så nu ska Melvin få plättar hemma också…:) inte bara hos mormor.

Vi fortsatte vår rundtur vidare mot fiket i Ågården dyrt och lång väntetid på Melvins 3 pannkakor, vi for vidare mot Björnlunda men gjorde en avstickare mot Ripsa ( Där vi för säkert 20 år sedan var och åt smörgåsbord och efter vad jag förstår så servas det fortfarande smörgåsbord där.). En liten grusväg tog oss fram genom den sörmlänska naturen. Jag vet inte hur många hjortar vi såg på den avstickaren säkert hundratals. Hamnade åter i Sparreholm och på fiket i Johannisdal.

När vi kom hem så tände vi grillen här och åt tillsammans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: